Usi metalice blindate

Stim ca peste tot se discuta despre usi si importanta acestora pentru un nivel de securitate ridicat, insa ne-am gandit ca in acest articol sa va oferim mai multe sfaturi pentru a avea cele mai bune usi.

Ideea este ca exista lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura locuinta si familia. Trebuie sa faceti fiecare lucru din fiecare lista? Desigur ca nu. Dar daca faceti putin din fiecare si veti fi mult mai siguri decat daca nu ati fi facut nimic.

Usi metalice blindate de cea mai buna caliatate

Am acoperit o multime de elementele de baza, dar vrem sa revemim la usa. Stiati ca aproximativ 70% din invadatorii casnici intra printr-o usa, care include usi frontale, usi de terasa si chiar usi de garaj? Aceasta este o statistica destul de surprinzatoare, avand in vedere ca usile sunt, de obicei, facute din lemn masiv, in timp ce ferestrele sunt fragile. Dar este, de asemenea, o statistica buna, deoarece ne da un punct de start pentru securitatea casei.

Securitate 

Toate usile exterioare trebuie sa fie solide si rezistente la lovituri. Asta inseamna ca vrei o usa din lemn masiv sau cel putin o usa cu miez de lemn solid. Alte optiuni sunt fibra de sticla sau metal. Daca alegeti o usa metalica, asigurati-va ca are o armatura interioara si un elemente de siguranta bune pentru a impiedica un hot o distruga. Usile din metal armat sunt optiunea cea mai robusta, dar necesita si o intretinere suplimentara pentru a preveni rugina.

Alegeti modele fara ferestre

Ferestrele usii permit luminii sa intre in casa si arata uimitor, dar sunt si ele un risc de securitate la domiciliu. Daca fereastra este situata in raza de actiune a bratului dvs., este usor sa spargeti fereastra si sa va deblocati usa din interior. Daca instalati o usa noua, alegeti una fara fereastra. Daca aveti deja o usa cu fereastra – sau va indragostiti absolut de o usa care are o fereastra – va trebui sa luati cateva masuri suplimentare de securitate. Alegeti sticla armata si luati in considerare adaugarea barelor decorative sau a armaturilor metalice.

Toata lumea iubeste si amenajarea peisagistica florala, insa multi nu au una langa usa (sau ferestre). Nu instalati niciodata arbusti, pomi sau arbori acolo unde se inchid usile; ele sa fie fac prea usor pentru un hot sa stea in asteptare si apoi sa treaca la actiune.

Protectie secundara

Vorbind despre incuietori, puteti instala chiar una secundara, unilaterala. Aceste incuietori  nu permit accesul din exterior, astfel incat acestea pot fi utilizate numai atunci cand sunteti acasa. Aceste incuietori va pot salva de o invazie periculoasa in timp ce dormiti sau petreceti timp cu cei dragi.

Nu treceti cu vederea cadrul si ramele. Aceste doua elemente sunt esentiale pentru securitatea usii – o lovitura puternica intr-o rama sau un cadru slab poate fi suficienta pentru ca usa sa se deschid – dar sunt adesea trecute cu vederea.

Multi se gandesc adesea la usi glisante de sticla , dar exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura aceste puncte decorative de intrare. In primul rand, asigurati-va ca usile dvs. sunt realizate din sticla armata sau din material plastic (cum ar fi policarbonatul), si nu din sticla usoara, subtire. Pastrati intotdeauna usile de sticla blocate. Plasati un diblu de lemn sau metal pe sina – tija nu trebuie sa masoare mai mult de 1/4 ”  – pentru a impiedica deschiderea usii cu forta. Asigurati-va ca firma dvs. de securitate a instalat senzori de miscare sau senzori de vibratie.