Usi metalice atipice

Atunci cand alegeti sisteme de siguranta pentru usi trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

Optati pentru silduri, rozetele fiind micute nu sunt acreditate pentru ca pot fi prinse mai usor din aceasta cauza. Prinderea sildurilor trebuie sa fie cu surub de minim M8 ideal. Infiletarea suruburilor se face cat mai adanc. Se recomanda sa optati pentru silduri sau rozete care au pastila de protectie a butucului. Daca nu aveti astfel de rozete este bine ca pe usa metalica sa fie cumparat un cilindru antirupere sau antigaurire.

Usi metalice atipice – cum se aleg corect usile

Cilindrii trebuie sa aiba pini antigaurire. Pinii antigaurire sunt niste insertii de otel care opun rezistenta in momentul in care apare incercarea de a gauri butucul. Cu cat sunt mai multi pini antigaurire in interiorul cilindrului cu atat mai mult el opune rezistenta si usa metalica este mai greu de spart sau de deschis.

Cilindrii trebuie sa aiba un sistem antirupere la cilindru, car echiar si deformat nu se va rupe din zona surubului si in cazul acesta nu poate fi scos din usa si actionata cama pentru deschiderea sistemului montat pe usa.

Toate elementele montate pe usa trebuie sa fie confectionate din materiale dure si din oteluri care au fost tratate termic in asa fel incat timpul necesar pentru gaurire sa fie mai mare. In general hotii ataca usile metalice sau usile din lemn cu sisteme de siguranta de calitate slaba. Produsele din alama sunt foarte usor de rupt si acest material este casant. Evitati sa puneti produse de alama pe usile de la apartament, usile de vile sau de case.

Elementele componente ale cilindrului de siguranta trebuie sa fie din materiale de cea mai buna calitate si asigura fiabilitatea produsului in timp. Pe masura de o veti deschide si inchide, apare frecarea si materialele care au o calitate indoielnica se vor toci si vor aparea probleme de functionare in sistemele de siguranta montate pe usa.